Indien u deze e-mail als tekst ontvangt of slecht kunt lezen, klik dan hier voor de online webversie.
 

Crowning update december 2015


 

In deze nieuwsbrief informeren wij u over WILA's productupdates met betrekking tot het Crowning systeem. De WILA Crowning zal volgens onderstaande standaard worden uitgevoerd:

 

V-Lock® functionaliteit

De Crowning (met hydraulische klemming) is voorzien van de V-Lock® functionaliteit door middel van speciaal ontworpen klemnokken. De V-Lock® zorgt ervoor dat ondergereedschappen nu nog beter gepositioneerd worden. Door middel van een groef aan de achterzijde van de opname wordt het ondergereedschap zowel automatisch uitgelijnd als onwrikbaar geklemd. Op deze manier wordt voorkomen dat gereedschappen tijdens het buigen omhoog worden getrokken.

Bestaande ondergereedschappen zonder V-Lock® functionaliteit kunnen tevens gebruikt worden op deze Crowning. 

Universele hydrauliekaansluiting

De bomberingen zijn voorzien van een universele hydrauliek aansluiting. Bij de bomberingen kan de aansluiting zowel rechts als links aangesloten worden door middel van een naar achteren gerichte (meegeleverde) banjo koppeling. 

Cover strips & linialen

De Crowning met hydraulische klemming is voorzien van licht gemodificeerde Cover strips en linialen. De uitstraling is identiek aan Cover strips en linialen met Smart Tool Locator®. Dit staat garant voor een sterk verbeterde afleesbaarheid.

Guards

De Crowning is voorzien van Guards. Voor de Premium uitvoering zijn dit gehard stalen Guards van ca. 25 mm dik. De Guards in de Pro en American Style varianten zijn vervaardigd uit kunststof met een dikte van ca. 15 mm. 

Guards voor Easy to Move® (E2M®)
De Crowning kan tegen een geringe meerprijs geleverd worden met 'E2M-Guards', voorzien van een uitrolbeveiliging. Deze Guards zijn in alle gevallen van gehard staal en ca. 25 mm dik. 

Motoren: CRM 7 & CRM 14

De CRM 7 aangestuurde aandrijfmotor (zie foto links) maakt het mogelijk ondergereedschappen aan beide zijden horizontaal in- en uit te voeren. De CRM 7 wordt standaard aan de rechterzijde van de Crowning aangebracht. Deze motor wordt geleverd op iedere New Standard Pro Crowning (NSCR-I), met een lengte tot en met 4.250 mm. Boven de 4.250 mm zal de huidige CRM 12 gehandhaafd blijven.

De CRM 7 motor kan geleverd worden in de volgende voltages (EU: 400V/50Hz, 230V/50Hz) (Optioneel kan de Pro Crowning ook uitgevoerd worden met de CRM 14-K motor, gemonteerd aan de kopkant. 

CRM 14
De CRM 14 motor is een buismotor die standaard op iedere New Standard Premium Crowning wordt geplaatst met een lengte tot en met 6120 mm. Langere lengtes worden voorzien van de reeds bestaande motor CRM 12. Deze motor blijft tevens (optioneel) leverbaar voor kortere lengtes.

Het grote voordeel van de CRM 14 motor ten opzichte van de CRM 7 is, naast een hogere nauwkeurigheid en snelheid, het toepassen van een hoekmeetsysteem. Geleidingen kunnen zowel aan de voor- als achterzijde worden geplaatst. De CRM 14 motor is leverbaar in 2 uitvoeringen: CRM 14-I en CRM 14-K.

CRM 14-I
De CRM 14-I buismotor is geïntegreerd in de onderbalk en kan bij een minimale breedte van 90 mm in de onderbalk worden ingebouwd. Het grote voordeel van deze geïntegreerde motor is dat de motor zich geheel in/onder de onderbalk bevindt, waardoor deze optimale buigvrijheid biedt aan beide kopkanten. Tevens is er de mogelijkheid om gereedschappen, net als bij bovengenoemde CRM 7 motor, aan beide zijden horizontaal in- en uit te voeren. De CRM 14-I motor wordt geleverd met een spanning van 400 V-50Hz. 


CRM 14-K
De CRM 14-K buismotor wordt aan de kopkant van de tafel geplaatst. Het horizontaal in- en uitvoeren van gereedschappen is in deze uitvoering tevens mogelijk. De CRM 14-K motor wordt geleverd met een spanning van 400 V-50Hz. 

Standaardisatie tafel New Standard Premium Crowning (NSCR-II)

Om het gebruiksgemak van onze Premium Crowning te verbeteren (zie gebruik van de CRM 14 motoren) zal de uitvoering van de NSCR-II tafel worden gewijzigd.  Daarvoor zal de tafel nu op lengte gehard worden  i.p.v. de tot nu toe gebruikte modules. De functionaliteit, buitenafmetingen en mogelijkheden zoals Smart Tool Locator®, Easy to Move® en UPB-bevestiging blijven gelijk. 

Factsheet motoren

Motor CRM
12
CRM
7
CRM
14-K
CRM
14-I
Inbouw? Nee  Nee  Nee  Ja 
Gereedschappen horizontaal? CR-I Nee Ja Ja  Ja 
Gereedschappen horizontaal? CR-II Nee n.v.t.  Ja  Ja 
Mogelijkheid tot toepassing rechtgeleiding Hoekmeetsysteem? Nee Nee  Ja  Ja 
Toepassing i.c.m. E-Brake Nee Nee Ja Ja
Minimale onderbalkbreedte n.v.t. n.v.t.  n.v.t. 90mm
Snelheid (mm/s)  4,7 3,3 7,7 7,7
Inschakelduur (10°C-30°C) S3-40% S3-30%  S3-40% S3-40%
Uitlezing Potmeter Potmeter  Potmeter  Potmeter 
Stekker Ja  Nee Nee Nee
Rem Ja Nee Ja Ja
© WILA 2015 aanmelden | afmelden | contact | www.wila.nl