Indien u deze e-mail als tekst ontvangt of slecht kunt lezen, klik dan hier voor de online webversie.
 
 
 

Press Brake Productivity Letter 2014-IV

 

In deze nieuwsbrief informeren wij u over de laatste Wila innovaties die gepresenteerd zullen worden tijdens de EuroBlech 2014. Hieronder zijn deze innovaties uiteengezet. De beurs vindt plaats van 21-25 oktober te Hannover.
 U vindt Wila in Hal 11, Stand A33.

EuroBlech competitie voor beste innovaties: Breng uw stem uit!

De EuroBlech 2014 presenteert voor het eerst 'Kampioenen in de plaatverwerkende industrie'. Dit is een online competitie waarin de EuroBlech op zoek gaat naar de beste innovaties. Wila's laatste innovaties E2M® (Easy to Move) en de V-Lock dingen tevens mee naar deze prestigieuze award. U kunt uw stem uitbrengen op onze beide innovaties! 

Stemmen: E2M® & V-Lock

EuroBlech 2014: E2M® (Easy to Move)

De nieuwe Wila innovatie E2M® (Easy to Move) stelt u in staat snel en veilig (vaak zware) gereedschappen te wisselen, waardoor de omsteltijd aanzienlijk verkleind wordt. Dit zorgt voor een krachtige impuls gelet op de productiviteit. Letterlijk in een handomdraai zijn de E2M® lagers in het gereedschap te activeren, waardoor het (zware) gereedschap eenvoudig, veilig en snel verplaatst kan worden. Daarmee wordt het werk voor de operator ergonomisch stukken minder belastend. 

Het E2M® systeem is beschikbaar voor alle New Standard boven- en ondergereedschappen, zwaarder dan 12,5 kg. 

EuroBlech 2014: V-Lock

De V-Lock zorgt ervoor dat ondergereedschappen nu nog beter gepositioneerd worden. Door middel van een groef aan de achterzijde van de opname wordt het ondergereedschap zowel automatisch uitgelijnd in de X- en Y-richting, als onwrikbaar geklemd. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk, dat gereedschappen tijdens het buigproces worden verschoven of omhoog getrokken. De nauwkeurigheid én veiligheid van het buigproces wordt met de V-Lock aanzienlijk verhoogd. Ook met betrekking tot de toenemende automatisering is de nauwkeurige positionering van gereedschap van groot belang. 

De V-Lock wordt vanaf 01-01-2015 standaard zonder meerprijs (!) aangeboden bij ieder New Standard & American Style product in de categorie OZU & OM. Gelijktijdig worden de New Standard Crowning en Opspanbakken, mits voorzien van Hydraulische klemming, per die datum voor dit doel aangepast.

EuroBlech 2014: CRM 7

Ook de CRM 7 is een Wila innovatie. Met de CNC gestuurde aandrijfmotor CRM 7 is het voortaan mogelijk ondergereedschappen aan beide zijden horizontaal in- en uit te voeren. De CRM 7 is ontworpen voor New Standard Pro Crowning (NSCR-I) en is zowel aan de linker- als de rechterzijde van de Crowning te plaatsen. Deze aandrijving wordt standaard op de New Standard Pro Crowning geleverd (met een maximum lengte van 4.250mm).

Euroblech 2014: Smart Tool Locator®

Als het om verhogen van kantpersproductiviteit gaat, mag de Smart Tool Locator® zeker niet ontbreken. Met de Smart Tool Locator® valt significant winst te boeken in snelheid, precisie en gemak. Het is voortaan in één oogopslag helder waar de gereedschappen in de klemming moet worden geplaatst, dankzij een slimme liniaal met ingebouwde leds. De Smart Tool Locator® geeft vervolgens exact aan waar de volgende buiging gemaakt moet worden. Wisselgemak en –snelheid nemen met deze innovatie opnieuw sterk toe. 

De Smart Tool Locator® is vanaf december leverbaar op alle hydraulische New Standard gereedschaphouders voor boven- en ondergereedschappen.