woensdag 12 oktober 2016

WILA Tool Advisor: het perfecte kantpersgereedschap online bepaald, ontworpen én besteld

Nog geen paar maanden na de succesvolle lancering van zijn webportal introduceert WILA op de EuroBlech (25 - 29 oktober aanstaande in Hannover) de WILA Tool Advisor. Deze high-end engineeringstool stelt de eindgebruiker in staat online te bepalen welk kantpersgereedschap het meest optimaal geschikt is voor een specifiek buigvraagstuk. In het geval dat het benodigde gereedschap niet standaard beschikbaar is, is het zelfs mogelijk direct een special te ontwerpen en tevens online te bestellen. Dat is de kracht van de WILA Tool Advisor!
 

De eindgebruiker centraal

De WILA Tool Advisor is tevens een manier voor kantpersfabrikanten en distributeurs om de eindgebruiker te assisteren een specifiek buigvraagstuk op te lossen. Bovendien is de Tool Advisor een duidelijk signaal dat WILA niet alleen denkt in hardware, maar de eindgebruiker meer en meer deelgenoot maakt van zijn eigen engineeringproces wat geheel in lijn ligt met Industrie 4.0.

Toonbeeld van gebruiksgemak

De WILA Tool Advisor is een toonbeeld van gebruiksgemak. Wie een account opent op webshop.wila.nl kan meteen stap voor stap de Tool Advisor doorlopen.   

Starten met de WILA Tool Advisor kan op twee manieren: vanuit een specifiek buigprobleem of door direct een special te ontwerpen. In dat laatste geval weet de eindgebruiker welke standaard WILA tool aangepast dient te worden om er een specifiek op zijn buigvraagstuk toegesneden special van te maken.

Optimaal advies

Om een zo optimaal mogelijk advies te genereren, biedt de Tool Advisor de eindgebruiker de mogelijkheid aanvullende gegevens in te voeren. Gegevens als type kantpers, type kantpersgereedschap alsmede soort en dikte van het te buigen materiaal. Bovendien kan de eindgebruiker een tweedimensionale schets maken van zijn plaatproduct.  

Op basis van al deze gegevens komt de WILA Tool Advisor tot een passend advies. Daarbij wordt eerst vastgesteld of een gereedschap uit het bestaande WILA New Standard Premium assortiment matcht met het buigvraagstuk. Zo mogelijk worden zelfs verschillende gereedschapssuggesties gedaan. Waarbij zaken als prijs, belastbaarheid en algemene inzetbaarheid nader worden gepreciseerd. Daarbij wordt ook aangegeven hoe goed elke suggestie scoort op elk van deze punten. Zodat de eindgebruiker in alle opzichten een weloverwogen besluit kan nemen.

Eigen special ontwerpen

Tevens wordt de eindgebruiker online de mogelijkheid geboden zijn eigen special te ontwerpen. Primair wordt uitgegaan van een tool uit het bestaande WILA assortiment die zo dicht mogelijk bij de ideale oplossing van het buigvraagstuk komt. Wanneer dit niet volstaat,
kan de eindgebruiker de parameters van de tool zo aanpassen en finetunen dat de ideale oplossing van zijn buigvraagstuk, zijn eigen special, ontworpen wordt.

Omdat de WILA Tool Advisor onderdeel is van de WILA webshop wordt van elke oplossing (ook van de specials) direct de prijs berekend en de levertijd vermeld. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk een bestelling te plaatsen.

Sterkere distributeurs  

Hoe zeer de Tool Advisor ook de banden aanhaalt tussen WILA en zijn eindgebruikers, ook de rol van WILA’s zogeheten Authorized Service Partners (ASP’s) wordt er alleen maar belangrijker door. Belangrijker in die zin dat zij als WILA distributeurs dankzij de WILA Tool Advisor hun klanten nog beter, gerichter en breder van advies en concrete oplossingen kunnen voorzien.
 

Lancering

Tijdens de EuroBlech van 25 tot en met 29 oktober in Hannover wordt de WILA Tool Advisor gelanceerd in Hal 11, stand A101.


Tool-Advisor-screen
WILA Tool Advisor: het perfecte kantpersgereedschap online bepaald, ontworpen én besteld

® WILA 2020 - Webdesign & CMS: Frappant