maandag 22 januari 2018

Vermijd afwijkingen aan je product

Bereik een optimaal buigresultaat 

Klanten stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van het eindproduct. Door automatisering en procesoptimalisatie kunnen we aan die eisen voldoen. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de man aan de machine en voor de manier waarop hij omgaat met de kantpers en de gebruikte gereedschappen. Met alleen een uiterst nauwkeurig werkende operator kun je geen optimaal buigresultaat bereiken. Machine en gereedschap moeten ook op elkaar afgestemd zijn om afwijkingen in het eindproduct te voorkomen. Wat is daarvoor de beste manier? 

Corrigeer afwijkingen in de machine

Afwijkingen in het eindproduct ontstaan door horizontale- en verticale toleranties tijdens het buigproces. Horizontale afwijkingen (Tx) ontstaan door onnauwkeurigheid in de ligging van de hartlijn. Daardoor kan een beenlengte verschil ontstaan in het product. Verticale afwijkingen (Ty) ontstaan als boven- en ondergereedschap niet parallel lopen. Dit zorgt voor hoekafwijkingen in het product. Te grote afwijkingen in de Tx of Ty richting kunnen problematisch zijn voor vervolgbewerkingen en zorgen voor afkeur van een product. Om dit op te lossen moeten er stelmogelijkheden in de X en Y richting in de machine worden ingebouwd. 
tx-ty

Het advies van WILA

Gebruik de WILA Tool Holders (boven en onder) waar deze stelmogelijkheden zijn ingebouwd. Daarmee kun je (plaatselijke) afwijkingen eenvoudig corrigeren en zorgen voor een zeer nauwkeurig buigproces. Niet alleen vandaag, maar op ieder moment gedurende de levensduur van de kantpers. Naast deze stelmogelijkheden zorgt de combinatie met WILA’s bombering (compenseert doorbuiging kantpers) en gereedschappen voor een optimaal buigresultaat. Afkeur in het eindproduct kan daarmee voorkomen worden. 

Meer weten over WILA’s speciale klemsystemen met stelmogelijkheden?

Bel gerust met onze Technical Sales Engineers, via +31 (0)573 289 850. Zij geven graag meer uitleg over onze klemsystemen. Of bekijk de video: Vermijd afwijkingen aan je product

View Page
® WILA 2018 - Webdesign & CMS: Frappant