Tooling Gripper

In de kantperswereld neemt het automatisch wisselen een steeds grotere vlucht. Om dit te kunnen ondersteunen heeft WILA heeft hier het ATC Gripper concept voor ontwikkeld. Deze Gripper biedt vele voordelen om automatisch te wisselen met een robot. 

De voordelen:

1. Verticaal wisselen van gereedschap (in plaats van horizontaal)
Door de verticale wisselmogelijkheid ben je vrij in hoe het gereedschap wordt opgeslagen. Er is geen storage meer nodig direct naast de kantpers. 

2. Pneumatische bediening van Safety-Click®
Doordat de Safety-Click® in de WILA gereedschappen pneumatisch wordt bediend, kunnen de gereedschappen zowel aan de voor- als achterkant van het gereedschap worden opgepakt door de ATC Gripper. Ook kunnen meerdere Safety-Clicks® tegelijk worden bediend binnen één gereedschap (100 mm – 255 mm). 

3. Kleine deelstukken wisselen
Met de ATC Gripper kunnen ook kleine deelstukken vanaf 20mm gewisseld worden. 

4.Universeel toepasbaar
Doordat wij een component leveren (de ATC Gripper) is deze toepasbaar op alle systemen. Er hoeven geen aanpassingen te worden verricht aan de robot. 

5.Flexibel
Het voorste deel van de ATC-Gripper is flexibel. De Gripper zoekt zelf het ‘picking-point’. Dit verkleint de foutkans voor de robot om naast het gereedschap te grijpen. 

Onze ATC Gripper wordt voortdurend onder de loep genomen en waar nodig verbeterd. Zo is er een extra sensor ingebouwd. Twee sensoren bepalen samen nog nauwkeuriger of het gereedschap goed wordt opgepakt. Een derde sensor bepaalt of de gewenste positie wordt behaald.  Daarnaast is er een extra verenpakket toegevoegd om de voorkant van de Gripper nog flexibeler te maken. Dit verkleint de foutkans dat de robot naast het gereedschap grijpt. 


Meer informatie

Heeft u interesse in de ATC Gripper? Lees meer in de catalogus over de Gripper. U kunt tevens contact opnemen via +31(0)573 289 850 of aanvragen@wila.nlTooling Gripper

® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant