vrijdag 13 april 2018

Nieuwe kantpers te grote investering?

Upgrade je huidige kantpers met nieuw gereedschapsysteem 

Als je een kantpers met gereedschapsysteem aanschaft, hoop je dat deze vele jaren meegaat. Het is immers een grote investering. Maar wat als je klanten na enkele jaren een hogere kwaliteit van je verwachten en je door uitbreiding van het productenpakket het gereedschap in de kantpers steeds vaker moet wisselen? Je huidige kantpers kan deze output niet halen en wordt zo langzamerhand een bottleneck in je productieproces. Wat te doen? 

Nieuwe kantpers versus upgraden bestaande kantpers

In de huidige situatie lopen levertijden op, loop je orders mis, is er geen ruimte voor eventuele nieuwe klanten en ben je niet flexibel. Om dit probleem op te lossen kan een nieuwe kantpers worden aangeschaft. Deze wordt veelal geleverd met moderne en snelle wisselsystemen. Dit is echter een grote investering, vergt extra ruimte in je machinepark én extra personeel. Indien je huidige kantpers nog goed is kun je ook kijken naar de mogelijkheden voor upgrading. In dat geval hoef je alleen te investeren in een nieuw gereedschapsysteem. De kosten liggen een stuk lager, en omdat het een stuk makkelijker wordt om vaak en snel te wisselen kun je met dezelfde pers meer output genereren, in kleinere series en just in time. Daarnaast zorgt een nieuw wisselsysteem ook vaak voor een nauwkeuriger buigresultaat. 

Het advies van WILA

Bij WILA is het mogelijk om je bestaande kantpers te upgraden (‘retrofitten’) met een New StandardWILA-symbol gereedschap wisselsysteem (zowel boven- als onder). Dit zorgt ervoor dat je op korte termijn je productiviteit kunt verhogen zonder een nieuwe kantpers aan te schaffen. Het voordeel van het WILA New StandardWILA-symbol wisselsysteem is dat het op iedere kantpers mogelijk is. Tevens is het eenvoudig te installeren en prettig in gebruik. 

Voorbeeld van retrofit oplossing voor bestaande kantpersen: Tool Holder met ES I opname inclusief Ty-functie. 
Retrofit

Meer weten over het New Standardƒ gereedschap wisselsysteem?  

Analyseer je machinepark en bedenk welke kantpers in aanmerking komt voor een upgrade. Stuur je kantpers gegevens naar WILA (aanvragen@wila.nl) en wij geven je graag een passend advies met bijbehorende aanbieding. Voor vragen kun je ook bellen met onze Technical Sales Engineer: +31 (0)573 289 850.

Nieuwe kantpers te grote investering?

View Page
® WILA 2019 - Webdesign & CMS: Frappant