maandag 5 maart 2018

Meer werkgelegenheid door automatisering

Gantry belaadt zes bewerkingscentra volautomatisch

In de februari editie van TechniShow Magazine staat een artikel over WILA geschreven door Tim Wentink, redacteur van TechniShow Magazine. 

WILA uit Lochem, fabrikant van kantpersgereedschappen, heeft sinds de eerste automatiseringsoplossing in het jaar 2000 zijn intrede deed in het bedrijf, de productieautomatisering en -optimalisering verder doorgetrokken. De meest recente investering betreft een complete productiecel met zes bewerkingscentra van Chiron. 

Frank Rouweler, directeur R&D bij WILA vertelt: "om te kunnen concurreren kunnen we niet anders dan automatiseren. Het doel daarvan is om de productie te vergroten, de kwaliteit te verbeteren en het repeterende werk bij de werknemers weg te halen. Dat betekent niet adat automatisering ten kostte gaat van de werkgelegenheid, integendeel zelfs. Dankzij automatisering kan het bedrijf groeien en dit biedt juist meer werkgelegenheid. De hoeveelheid werknemers binnen WILA groeit daarom gestaag en er staan nog de nodige vacatures open. Automatisering vraagt om hoger opgeleid personeel en onze vakmensen groeien daarin mee. Om de automatiseringstransitie in goede banen te leiden en onze vakmensen om te scholen tot het vakpersoneel van de toekomst, hebben we bij WILA een eigen Academy opgericht. Op die manier willen we de toch al schaarse vakmensen up-to-date en in dienst houden." Volgens Rouweler is automatisering niet zo simpel als het even aansluiten van een handlingsrobot. Een gedegen onderzoek naar het gehele productieproces gaat er aan vooraf. Welke technieken en machines heeft een bedrijf in huis, lenen de producten zich voor automatisering, waar in het proces kan tijd, materiaal of geld worden bespaard, wat zijn de spindeltijden, welke technieken zijn interessant en wat wil je als bedrijf bereiken met behulp van automatisering? Dit zijn volgens Rouweler vragen die beantwoord moeten zijn voordat er over een automatiseringsoplossing nagedacht kan worden. 

Voortborduren op automatisering ....

Lees hier het complete artikel ยป

Meer werkgelegenheid door automatisering

® WILA 2019 - Webdesign & CMS: Frappant