vrijdag 16 februari 2018

Lochemse bedrijven Nijha en WILA vestigen zich op bedrijfskavel De Spoel

Lochem - De Lochemse bedrijven Nijha en WILA vestigen zich samen op bedrijfskavel De Spoel in Lochem. Kantpersgereedschapproducent WILA bouwt zo snel als mogelijk een nieuwe fabriek om te kunnen voldoen aan de toenemende internationale vraag. Ook beweegruimtespecialist Nijha treft voorbereidingen om zich te vestigen op het terrein.

Directeuren Rob Zwiers en Kees van Marion: "Nijha is 1922 opgericht in Harfsen als smederij door de gebroeders Nijenhuis en sinds 1962 gevestigd aan de Hanzeweg in Lochem. Er is de afgelopen decennia veel veranderd in de Nederlandse sport-, speel- en beweegcultuur en Nijha heeft met haar innovaties gezorgd voor nieuwe impulsen in het vakgebied. Daarmee is het huidige pand geen afspiegeling meer van onze activiteiten. Naar aanleiding van de herontwikkelingsplannen van het gebied aan de Hanzeweg hebben we ons pand enkele jaren geleden verkocht aan de gemeente, in de hoop en verwachting dat we een nieuwe locatie zouden vinden. Dat is nu gelukt. Nijha krijgt de mogelijkheid om haar personeel en klanten in een moderne en duurzame omgeving te laten zien wat wij de komende jaren gaan bijdragen aan de sportieve en recreatieve prestaties van bewegend Nederland".

Managing director WILA Hans Willemsen: "WILA is in 1932 opgericht als smederij in Laren (Gld) en in 1948 verhuisd naar Lochem. WILA is daarmee in de wortels een Eigenzinnig Lochems Bedrijf. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we blijven groeien. De Spoel op minimale afstand van de fabriek aan de Goorseweg is hiervoor een prachtige plek. De onderlinge verbondenheid van de twee vestigingen is cruciaal voor de productiviteit en de teamspirit in de onderneming. Ook de bezieling voor wat Lochem te bieden heeft aan kunst, cultuur, ontspanning en de goede samenwerking in de Industriƫle Kring Lochem spelen mee in onze keuze".

Impuls aan Lochemse economie

Wethouder Economie en Participatie Ingrid de Pagter: "Ik ben erg blij met de keuze van beide bedrijven voor De Spoel; een representatief kavel aan het Twentekanaal met een uitstekende bereikbaarheid en op een zichtlocatie langs de nieuwe rondweg. Het is mooi dat we ruimte kunnen bieden aan de ontwikkeling en verplaatsing van deze twee prachtige Lochemse bedrijven. Omdat het gaat om behoud en groei van werkgelegenheid is het belang groot".

Planning

WILA, Nijha en de gemeente richten zich nu op het vlot doorlopen van alle voorbereidingen die nodig zijn. Vervolgens zullen de bedrijven de benodigde vergunningen aanvragen. Daarnaast start de gemeente zo spoedig mogelijk met het aanleggen van de toegangsweg.

Bron: Berkelbode

Lochemse bedrijven Nijha en WILA vestigen zich op bedrijfskavel De Spoel

® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant