dinsdag 24 januari 2017

Honderden extra zonnepanelen in Lochem

WILA in ontwikkeling

LOCHEM - In april/mei komen er in Lochem-stad nog eens vierhonderd zonnepanelen bij. Op het dak van de bedrijven WILA en Safan Darley liggen momenteel al 130 respectievelijk 205 panelen. Beide bedrijven tekenen voor nog eens 200 panelen op hun dak. In totaal zijn er op de vier Lochemse zonparken straks dik 1300 panelen.

In de hoofdkern Lochem zijn momenteel vier zonparken. Behalve bij genoemde bedrijven zijn er ook 200 zonnepanelen te vinden op het dak van het gemeentehuis in Lochem. Op een terrein op bedrijventerrein Aalsvoort liggen ook nog eens 372 panelen.

Collectief

Met vier parken loopt Lochem-stad in de gemeente duidelijk voorop. Volgens Paul Stolte zijn er wel al enkele pogingen gedaan om in andere kernen ook panelen op daken te krijgen voor collectief gebruik, maar telkens liep dat op niets uit. LochemEnergie is momenteel wel in gesprek met het bestuur van het vorig jaar geopende dorpshuis in Harfsen om daar op het dak panelen aan te brengen. ,,Maar dat is nog zeker niet concreet. We willen dolgraag in de andere kernen ook zonparken beginnen. Dus ik zou zeggen: mensen met een groot dak die veel zon vangt: meld je alsjeblieft’’, werft Stolte.

Postcodegebied

De nieuwe panelen bij WILA en Safan Darley worden vormgegeven als zogenaamde postcoderoosproject. Deelnemers moeten dan in een bepaalde postcodegebied wonen. Zij krijgen voor vijftien jaar hun energiebelasting terug. Nieuwe belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden bij LochemEnergie via het mailadres Voorinschrijving@lochemenergie.

Bron: De Stentor

Honderden extra zonnepanelen in Lochem

® WILA 2019 - Webdesign & CMS: Frappant