Easy to Move® (E2M)

Het WILA Easy to Move® (E2M) lagersysteem is speciaal ontworpen om snel en veilig zware boven- en ondergereedschappen te wisselen. Door het toenemende wisselgemak wordt de omsteltijd aanzienlijk verkort wat zorgt voor een krachtige impuls gelet op de productiviteit. 

Hoe werkt het? 
New Standard boven- en ondergereedschappen zijn voorzien van speciale (voorgemonteerde) lagers, die u in staat stellen de gereedschappen zijdelings snel en veilig te kunnen verplaatsen in een niet geklemde situatie zonder teveel kracht te gebruiken. De Tool Holders zullen voorzien moeten worden van een uitvalbeveiliging. 

Easy to Move® (E2M) bovengereedschappen
Bovengereedschappen zijn voorzien van veiligheidspennen met lagers in de opname van het gereedschap. Deze veiligheidspennen zijn geschikt voor kop- en schouderdragende bovengereedschappen met een minimale gereedschapslengte van 100mm. Het gereedschapsgewicht moet zich bevinden tussen de 12,5kg en 100kg. 

Easy to Move® (E2M) ondergereedschappen
New Standard ondergereedschappen zijn voorzien van een intern liftsysteem, waarbij in het middelste deel van het gereedschap het lagersysteem handmatig geactiveerd en gedeactiveerd kan worden. Dit liftsysteem is geschikt voor een gereedschapsgewicht tot maximaal 140kg en met een minimale gereedschapslengte van 200mm. De minimum breedte van het gereedschap is 30mm. 

Easy to Move® (E2M)  Guard
De Guard voor het Heavy Duty system heeft een extra veiligheidsvoorziening in de vorm van een uitrolbeveiliging. De speciale uitrolbeveiliging is zo ontworpen dat E2M® gereedschappen niet uit de klemming kunnen rollen zonder het deblokkeren van de E2M® Guard. Alle New Standard bovenklemmingen (sinds 2010) kunnen worden uitgeleverd met Easy to Move® (E2M)  Guard

Meer informatie
Wilt u weten welke mogelijkheden E2M® voor u te bieden heeft? Vult u dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op. Wij zijn tevens telefonisch en per mail te bereiken via +31(0)573 289 850 en info@wila.nl


Easy to Move® (E2M)

® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant