vrijdag 26 februari 2016

Dichtdrukken

Dichtdrukgereedschappen worden gebruikt om de plaat voor te zetten en vervolgens dicht te drukken. Deze techniek wordt onder andere toegepast om de scherpte kanten van de uiteinden van een plaat af te werken of om de plaat te versterken en daardoor het gebogen product sterker te maken.

WILA's dichtdrukgereedschappen

WILA biedt verschillende oplossingen aan om zowel platen voor te zetten en dicht te drukken. Zo kan met het New Standard bovengereedschap BIU-051 in combinatie met het ondergereedschap BIU-083 een dichtdrukcombinatie worden gemaakt die zowel voor voorzetten als voor dichtdrukken kan worden gebruikt (zie ook pagina 76 catalogus). Dit gereedschap kan tevens voor universeel zetwerk worden gebruikt.

Een andere oplossing die WILA aanbiedt wordt gevormd door het verende dichtdrukgereedschap. Dit type bestaat uit een houder met een verende dichtdrukcomponent (type DDU). In combinatie met een 30⁰ bovengereedschap kan de plaat hiermee worden voorgezet en daarna dichtgedrukt. Ook korte beenlengtes kunnen worden gebogen doordat de V-groef aan de plaatdikte kan worden aangepast. Zie ook pagina 78 in de catalogus voor de verschillende DDU types.

Een derde oplossing is de moderne variant van het verende dichtdrukgereedschap: Het hydraulische dichtdrukgereedschap (DD). De druk wordt uitgeoefend door in het gereedschap geïntegreerde hydraulische cilinders. In rusttoestand bevindt dit gereedschap zich in gesloten positie en fungeert tevens als gereedschaphouder. In het dichtdrukdeel kunnen verwisselbare gereedschappen worden geplaatst, zodat de grootte van de V-groef naar wens kan worden aangepast. De verschillende hydraulische dichtdrukgereedschappen (DD) zijn tevens op pagina 74 van de catalogus te vinden.

Meer informatie

Indien u meer informatie wens over de verschillende mogelijkheden omtrent dichtdrukgereedschappen, neem dan gerust contact op via +31 (0)572 389 850 of info@wila.nl. Onze technische specialisten staan u graag te woord.

Dichtdrukken

® WILA 2019 - Webdesign & CMS: Frappant