Veiligheid en Snelheid

WILA neemt geen enkel risico als het gaat om veilig werken. Met de Safety-Click®, Veiligheidspen, (HD) Veiligheidspen of E2M® bent u zeker van geavanceerde en betrouwbare veiligheidsvoorzieningen, speciaal ontwikkeld voor New Standard kantpers gereedschap.

Safety-Click®

De essentie van New Standard bovengereedschap is het Safety-Click® veiligheidsmechanisme, geïntegreerd in het bovengereedschap. Met de Safety-Click® zijn gereedschapsdelen verticaal te wisselen door ze simpelweg in verticale positie in en uit de houder te klikken. Hiermee neemt tevens de snelheid van het kantpersgereedschap wisselen toe. Daarnaast maakt dit veiligheidsmechanisme het mogelijk om New Standard gereedschappen automatisch te wisselen met een robot(ATC). De Safety-Click® is geschikt voor gereedschappen tot en met 12,5 kg.

Easy to Move®-HD (E2M)

De WILA innovatie Easy to Move® (E2M) stelt u in staat snel en veilig (vaak zware) gereedschappen te wisselen, waardoor de omsteltijd aanzienlijk verkleind wordt. Dit zorgt voor een krachtige impuls gelet op de productiviteit.

Letterlijk in een handomdraai zijn de E2M® lagers in het gereedschap te activeren, waardoor het (zware) gereedschap eenvoudig, veilig en snel verplaatst kan worden. Daarmee wordt het werk voor de operator ergonomisch stukken minder belastend. Het E2M® systeem is beschikbaar voor alle New Standard boven- en ondergereedschappen, tussen de 12,5 kg en 100 kg.

Safety-Pin

Veiligheid gaat boven alles. Daarom is het verticaal wisselen van kantpersgereedschap beperkt tot 12,5 kg. Daarboven is het gereedschap alleen horizontaal te wisselen. Bovengereedschappen met een gewicht tussen de 12,5 kg en 25 kg zijn standaard voorzien van een veiligheidspen.

HD Safety-Pin

Kantpersgereedschappen zwaarder dan 25 kg en lichter dan 150 kg worden altijd voorzien van een extra stevige veiligheidspen, die berekend is op zware belasting: de HD veiligheidspen.

Safety-options
Veiligheid en Snelheid® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant