maandag 1 september 2014

Buigen en pletten zonder gereedschapswissel

Tijdrovend gereedschap wisselen is een storende factor. De experts van WILA bogen zich over een oplossing. En met resultaat! WILA New Standard bovengereedschap BIU-051 in combinatie met New Standard ondergereedschap OZU-083 maakt buigen en pletten zonder wisselen van gereedschap mogelijk, waardoor er veel tijd bespaard wordt. Uw productiviteit neemt dus wederom toe.

Meer New Standard dichtdruktechnieken

Een andere oplossing voor dichtdrukken zijn de unieke WILA New Standard tweetraps bovengereedschappen en de U-vormige ondergereedschappen. De werking is gelijk aan andere dichtdrukgereedschappen, die in de eerste stap een hoek van 30 graden maken. Daarna trekt de bovenbalk zich terug, zodat u het plaatmateriaal kunt verwijderen.

Bij de volgende stap duwt de bovenbalk het bovengereedschap dieper in de matrijsopening. Het dichtdrukgedeelte aan de voorzijde van het bovengereedschap blijft ondertussen net boven het ondergereedschap hangen, zodat u het voorgebogen product in de machine kunt plaatsen. Het voorvlak van het bovengereedschap doet dienst als achteraanslag, zodat de eigenlijke achteraanslag veilig kan worden teruggetrokken. Door de scherpe hoek dicht te drukken wordt de omgezette rand gevormd.


Plaatdikte tot 1,5 mm

Afhankelijk van de gekozen gereedschappen kunnen deze New Standard gereedschapscombinaties materialen verwerken tot een dikte van 1,5 mm. Ze zijn echter vooral bijzonder geschikt voor materialen met een dikte tot 1,2 mm. Kantperstechnologie staat nooit stil bij WILA. Dagelijks werken we met enthousiasme aan het vernieuwen en finetunen van onze producten, om zo de grenzen van productiviteit steeds verder te verleggen. Wilt u meer weten over de hoogwaardige, productiviteitsverhogende oplossingen van WILA? U bent altijd welkom voor nadere uitleg, de technische details of een demonstratie!
Buigen en pletten zonder gereedschapswissel

® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant