dinsdag 15 mei 2018

Betere ergonomie operator zorgt voor hogere productiviteit!

Veilig en snel wisselen zonder je rug te belasten

In de toekomst zullen we waarschijnlijk langer door moeten werken. In beroepen waarin sprake is van zware lichamelijke inspanning kan dit leiden tot meer fysieke klachten, ziekteverzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid. Dit zet de productiviteit van de organisatie onder druk. In de metaalindustrie werken veel kantpers operators met kantpersgereedschappen die vaak gewisseld moeten worden, maar die zwaar en onhandig te verplaatsen zijn. Slimme toepassingen van technologie zorgen ervoor dat de operator productiever kan werken zonder zijn rug te belasten. 

- Safety-Click®
Het WILA Safety-Click® veiligheidsmechanisme zorgt ervoor dat gereedschapsdelen ook in verticale richting gewisseld kunnen worden, door ze simpelweg in en uit de houder te klikken. De Safety-Click® is geïntegreerd in het bovengereedschap (tot 12,5 kg). 

- Easy to Move® systeem
Het WILA Easy to Move® systeem bestaat uit speciale lagers in de gereedschappen waardoor (zwaar) gereedschap zonder inspanning veilig en snel horizontaal kan worden verplaatst.  

Het advies van WILA

Door beide toepassingen (Safety-Click® en Easy to Move®) te gebruiken in je gereedschap wordt het werk voor de operator minder belastend waardoor fysieke klachten voorkomen kunnen worden. Het toegenomen wisselgemak verlaagt de omsteltijd aanzienlijk, waardoor de productiviteit een flinke boost krijgt. Een echte win-win situatie!

Meer weten over veilig en snel wisselen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de Safety-Click® en het Easy to Move® systeem. Bel +31(0)573 289 850 voor een advies op maat of stuur een mail naar aanvragen@wila.nl.  

Betere ergonomie operator zorgt voor hogere productiviteit!

View Page
® WILA 2022 - Webdesign & CMS: Frappant