International Sheet Metal Review | woensdag 9 januari 2019

An eye on smart tooling

Tooling specialist, WILA, heeft substantieel geïnvesteerd in nieuwe capaciteit en slimme gereedschappen voor de toekomst.

WILA presenteerde verschillende innovaties op de EuroBlech in oktober in Hannover, die perfect in lijn was met Industry 4.0. en ontworpen om de productiviteit van klanten te maximaliseren. Onder andere het het Tooling Identification and Positioning System (TIPS), een intelligent systeem dat kan worden ingebouwd in de klemming. De WILA Tool Advisor is intelligente online software die gebruikers helpt bij het ontwerpen van de beschikbare gereedschappen voor specifieke buigtoepassingen. Als een standaardgereedschap niet geschikt is om een bepaalde buiging te maken, kunnen klanten een speciaal gereedschap ontwerpen en direct online bestellen.

Samen met de Smart Tooling app, nieuwe Gripper en intelligente gereedschap ontwikkelingen had de Nederlandse gereedschapsspecialist veel te bieden op EuroBlech 2018. ISMR ontmoette Michiel Wensing, WILA's director sales & marketing, voor meer informatie ...


Bron: International Sheet Metal Review door Sara Weddington.

An eye on smart tooling

® WILA 2019 - Webdesign & CMS: Frappant